keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

 

Kuka neuloo ja mitä?

Huomasin Ullassa räväkät K-18 neuleet, joilla neulojista halutaan luoda uusi ja seksikkäämpi mielikuva!
Neulomalla saa tosiaan tehtyä ihan kaikkea ja yleensä vielä huumorilla höystettynä. Elämme vapaassa neulomismaassa, joten kaikki neuletyöt ovat sallittuja. Jokainenhan valitsee itse tekemisensä.

Deco-lehden toimituksessa kuulin etteihän "munapussit" ole mikään uusi asia, kun niitä tuttu rouva oli tehnyt markkinoille myyntiin jo iät ja ajat. Kauppa on käynyt hyvin ja tuotteen on aina voinut tilata myös mittatilaustyönä. Onko asia sinulle tuttu?

Uusimmassa Annassa oli Finnwearin mainos, family consept, joka vesitti (=veti maanpinnalle) tämän uuden käsityksen neulojista. Mainoksessa esitellään koko aukeaman verran pikkukuvia, joissa perhe (suku) touhuaa eri asioita ja yhdessä kuvassa isoäiti kutoo sukkaa!
Vanhat perinteet (arvot) ja luulot ovat siis voimissaan.
Totuushan on että nyt sukkaa kutoo (neuloo) kaikenikäiset, heh, heh!
No, ehkä Finnwearille ei tullut ensimmäisenä mieleen pistää mummo tekemään kalupussia!

Selasin erästä kevään postimyyntiluetteloa ja totesin, että kaikki paksummat neuleet olivat tosi reikäisiä pitsineuletyyppisiä, paljastavia ja seksikkäitä. Kaikki ihan hauskan näköisiä. Niiden alla pidettiin yleensä toppia. Se on sitä neuleiden arkiseksikkyyttä. Käyttäjissä (ainakin nuorissa) oletetaan rohkeutta riittävän, myynti sanoo viimeisen sanan.

Modassa liian reikäisten neuleiden suunnittelu ja julkaiseminen arvelutti vielä jokin aika sitten. Mietittiin, että onkohan tuo nyt liian paljastava ja läpinäkyvä? Rohkeneeko kukaan käyttää moista? Nykyään neuleen alla käytettävä toppi on vähentänyt häveliäisyys-käsitettä ja antanut reikäneuleen käytölle lisää vapauksia ja mahdollisuuksia. Hyvä asia on, että eri tekniikoilla toteutettujen "reikien" myötä on neulemallien kirjo kasvanut ja niiden käyttötarkoitus laajentunut.
Antaa siis kaikkien reikien kukkia!

Tai inhoatko juuri sinä reikäisiä neuleita?



Comments:
Itse olen "törmännyt" noihin neulottujen munanlämmittimien ohjeisiin jo vuosia sitten eli eipä ole uusi asia ja olihan kalukukkarot miehillä yleisesti käytössä 1400-1500-luvuilla. Olen aina pitänyt reikäneuleista ja reikäneule sopii sekä paksuille että ohuille langoille, tulee kevyempää neuletta ja ainahan sinne alle voi laittaa topin tai t-paidan. Kesällä puuvillaiset reikä- ja pitsineuleet on kivoja ja ruskettuneella iholla kauniita.
 
No minusta reikäneuleet on kyllä kauniita, mutta yleensä aika epäkäytännöllisiä.
Jos vaikka tekeee kesäpuseron paksuhkosta langasta, mutta siinä on reikiä, niin minä vilukissana en tarkene sitä koskaan käyttää.
Nyt oonkin miettinyt, mitä uusiakäyttöä keksisin muutamallekin reikäneuleiselle, pitkähihaiselle puuvillapuserolle..

Toisaalta tykkään esim. sileän ja virkatun tai neulotun pitsin yhdistämisestä tosi paljon. Parhaillaan sellainen työ onkin tekeillä :).

Niin, en minäkään noita neulottuja munanlämmittimiä osaa ihan uutena asiana pitää, mutta 99,9999999% varmaa on, että meillä niitä ei käytetä. Tai ehkä pojat tilaa niitä multa sit 15 v. päästä :), vaikka epäilen kyllä vahvasti.

Huumori on aina hyvä asia.
 
Ps. Kiitos edellisen postauksen värivinkeistä!
 
Olisi ehdottomasti mukava nähdä enemmän naisellisia, aistikkaita ja seksikkäitä neulemalleja. Liian usein mallit ovat säkinomaisia, viime aikoina on onneksi Modakin ottanut tämän asian suhteen vähän omaperäisempää linjaa. Neuleiden ei todellakaan tarvitse olla tätimäisiä!
 
Ei sitä oikeastaan voi vasta kyllä tai ei reikäkuvioneulekysymykseen. Puseron malli, väri ja langan ulkonäkö ratkaisevat tykkääkö reikäneuleesta vai ei ja sopiiko se omaan tyyliin. Esim. pitsikuvioiset pastellinsävyiset neuleet ovat herkän tyttömäisiä ja naisellisiakin, kun taas musta pitsineule antaa toisenlaisen vaikutelman. Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta, mikä näkyy kivasti täällä neuleblogeissa, kun kerrotaan uusimmista lehdistä itselle mieluisat mallit.
 
lankakomero moi,
miesten muoti oli muinoin aika riehakasta, pönkitettiinhän sillä vaan miehistä egoa. Taidettiin sitä ennen muokata muotoja vähän sieltä sun täältä. Aikansa kutakin! Kiva kuulla,että pidät reikäisemmistäkin neuleista.
 
helmis moi,
reikäneuleet taitavat olla enemmänkin "näköasia", sillä lämpöä ne eivät tosiaan pidä, mutta kesällä ne taasen ovat mukavan viileitä. Laita neuleen alle väriin sopiva pitkähihainen puuvillatrikoo. Se näyttää ihan hyvältä. Virittele vaan täyspitsineuleesta puoli sellainen, eli neulo rohkeasti kriittisiin kohtiin sileää.
 
rieppa moi,
kiitos mielipiteestäsi. Nyt trendigurut kuuluttavat isojen neuleiden perään. Väljyyttä ja suoruutta pitäis lisätä. Neule- harrastajien vartalotyyppit ja maut vaihtelevat. Malleissa se yritetään ottaa huomioon. Elämä olisi liian helppoa, jos vois suunnitella vaan yhdelle kohderyhmälle ja kroppatyypille.
 
tellu-tellervo moi,
just niinkuin sanoit. Jos juttu kolahtaa niin ei silloin katso reikien määrää. Kiva kun makuja ja mieltymyksiä on monia.
 
Jeps, kiitos vinkeistä ja noin olen usein tehnytkin. Tai sitten niinpäin, että sileään neuleeseen tykkään kehittää jotain "reikäistä", pitsistä tai jonkun muun jipon.
 
Itse tykkään vilukissana villareikäneuleista, koska silloin neuleesta tulee ihanan lämmin, mutta silti ilmastointi pelaa :)

Elina
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?