keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

 

Kevään merkit

Aika vierähti sukkelaan sitten viime postauksen. Välissä on hoidettu Moda 2/07:n neuleiden kuvaukset. Kuvaus meni ihan kivasti, mutta sen jälkipyykki oli vähän tuskaista. Rekvisiittakamojen setviminen oikeisiin osoitteisiin vaati jo pientä salapoliisityötä. Irrotetut laput teki vaateläjästä mielenkiintoisen. No, asiaan tuli selvyys viimeistään kuitteja tutkimalla. Olohuoneen lattian pinta-alaa toivoisi olevan enemmän tätä shouvia varten. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt jutut vaatii tekstitystä, joten eikun kirjoittamaan.

Luin ylhäällä olevan malli 4:n kuvatekstiä (s. 12). Huomaattehan (vaikka näkyyhän se ohjeessa) että sen alareunaa kiertää pylväistä virkattu nauha, joka koristaa ja tukevoittaa sitä. Siihen voi pujottaa koristeeksi esim. soljen ( tai vaikka parikin) tai jonkun korun. Silloin se muuttuu vähän "arvokkaamman" näköiseksi. Kokeilin nimittäin sitä.

Huomasin että sliparin rinnassa olevan kukan langaksi on laitettu virheellisesti Tennessee. Olen virkannut kukan Kotiväestä (koukku 2). Tenneseestä tehden siitä tulee vaan vähän isompi. Terälehtien reunassa olevan mustan langan kanssa tein vähän extra näperrystä sillä puolitin sliparin Marine-lankaa, jotta sain jäljen tarpeeksi kevyeksi ja kauniiksi. Kuten huomaatte vyötärölle solmittu neulevyö antaa asuun ripauksen naisellisuutta ja vähän vaihtelua ja uutta ilmettä.

Oikealla sivulla (malli 5, s.13) oleva pystyraidallinen pusero tulee kätevästi yhdestä kappaleesta. Mallineuloksen tekemisessä pitää olla alussa tarkkana ettei mene sekaisin mikä on se puseron päälipuoli ja nurjapuoli. Itsekin menin välillä sekaisin mallitilkkua tehdessä. Kun jyvälle pääsee on neulos ihan helppo ja nopeasti neulottava. Muuten, sekä nurja- että oikea puoli ovat kumpikin ihan hauskan näköisiä, joten voit työn edetessä miettiä kumpaa puserossa käytät.

Tuubinauhasta, eli ulkomaalaisittain i-cordista oli kommenteissa vähän keskustelua. Onko teillä muita käännöksiä nauhalle?

Valoa kohti mennään, tänään oli koko päivän sininen taivas!!
Hyviä hetkiä kevätneuleiden merkeissä.

Comments:
Olen kuullut puhuttavan suolinauhasta.
 
Mikä tahansa suomenkielinen nimi on parempi kuin "i-cord", sitä yritin edellisessä sanoa.
Mustavalkoinen lepakkopusero on kivannäköinen, eikä muistuta 80-lukua enää ollenkaan, pikemminkin 50-l, mikä on ihan hyvä asia meille kasarikauhuisille.
 
Hauska nimi tuo suolinauha! :D Tosin tuubinauha ehkä kuulostaa miellyttävämmältä ;)

Minäkin tykkään tuosta oikeanpuoleisesta neuleesta ja ajattelin toteuttaakin - pitkään aikaan en ole neulonut mitään isompaa. Vaihdan värit ehkä kuitenkin vähemmän kontrastisiin.

Pipoviikkojen aikana ajattelin tehdä myös pipon tai pari nro 19 mallilla. En kuitenkaa löytänyt pintaneuleisen myssyn (mallineule)piirrosta. Ehkä tuli luettua huolimattomasti, mutta osaisitko vinkittää mistä päin lehteä se löytyy?
 
Suolinauhasta minäkin olen lukenut, ja tarkoitettaisiinko ontelonauhallakin samaa, vaikka ontelonauhaa on myös rintaliivien kaarituen ympärillä oleva nauhakuja. Tuskin kuitenkaan on sekaantumisen vaaraa.
 
Tai miten olisi pyörönauha?
 
villasukka moi,
onhan se suoli pyöreä, mutta nimitys kuulostaa vähän kolkosta, näin minun korvaan ainakin.
 
moi juuli,
huomasin myöhemmin, että kannessa luki tilaa säästäen vain i-cord. Siinä sanassa on vain hyvää sen lyhyys. Kommenteissä on monta hyvää pidempää "suomennosta"; suolinauha, ontelonauha ja pyörönauha.
"Lepakkopuseron" mitoitus on muutettu menneiltä ajoilta käyttäjäystävällisemmäksi. Väljät hihat/hihanaukot ovat ihan hauskoja, mutta mahtuvat harvoin takin alle. Pusero on muuten päällä aika mukava, kun siinä on vähemmän saumoja. Vähemmän mukavaa on kun neulottaessa silmukoita tulee niin paljon. Pyöröpuikko taitaa olla välttämätön ja silloinhan hartiatkaan ei väsy niin paljon.
 
moi uhoava gnu,
makkarantekijälle suolinauha kuulostaa varmaan ihan kotoisalta. Mutta ei nimitys asiaa pahenna.
Kirjoitin just Juulille tuosta poikittain neulotusta puserosta. Kuvan värit on tosiaankin vain yhdet,jotka tavallaan sovitettiin jutun kokonaisuuteen. Marinessa on aika vähän värejä, minkä takia mukaan otettiin myös Tennessee.
Kannen pipo on hyvän näköinen ja siinä käytettävä rutari on sama kuin mallissa 10 sivulla 84. Maininta siitä on vain jäänyt pois. Hyvä kun kysyit asiaa, niin minäkin nyt tiedän.
 
moi sirpam,
ontelonauha on ihan hyvä. Ruloonauhasta olen kanssa kuullut. Kyllä nimiä tuntuu löytyvän.
Oletko muuten kokeillut rosee-tekniikkaa?
 
Miltä kuulostaisi putkineulos?
 
kirsij moi,
putkineulos tietty. Suunnittelin neuleteollisuuteen yl 10 vuotta ja siellä ympyränä neulotulla oli monta nimitystä, myös tämä sinun. Kuvaava nimitys!
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?