torstaina, marraskuuta 16, 2006

 

Hassutuksia!

On aina hauska nähdä mitä kaikkea neulomalla saa aikaan. Näin yhdessä vaateliikkeessä yllä piirtämäni tossukat. Ne oli neulottu paksusta villalangasta "muotoiltuna levynä" sileää neuletta ja kylkiäisenä tuli söde kankainen säilytyspussi. Pohja niissä oli huovutettua jotakin. Ideana ihan hauska ja kokonaisuus hyvä, mutta tossujen toteutus oli kyllä aika lörtsy eli löysä. Tossut eivät pysyneet jalassa. Ehkä niillä on tarkoitus vaan katsoa telkkaria, siihen ne passais hyvin. Olen nähnyt neulekuvissa aivan hellyttäviä vauvojen tossuja, jotka on toteutukseltaan samantapasia. Luulisi että niitä tehdään?
Parempi toteutus aikuisten tossukasta toimisi huomattavasti paremmin. Siitä vaan jalasta mittaa ottamaan ja kokeilemaan.

Neulepintaisia kesäkenkiä on ollut jo pitkään, teillekin varmaan tuttuja? Ne ovat mukavan hengittäviä eivätkä todellakaan purista mistään. Kävelykengiksi ne eivät ole parhaimmasta päästä, sillä ne eivät tue paljonkaan.

Neuletta on käytetty taideteosten materiaalina ja päällystetty vaikka mitä, autojakin. Neule on otollinen sillä muotoutuu ja taipuu taiteilijan "käskyn" alla. Siitä on moneksi, oikeastaan harvinaisen moneksi!

Nyt tulevana viikonloppuna 17-19.11. alkavat Tampereen Kädetaidot -messut. Olen siellä lauantaina ja sunnuntaina mm. vierailijana Tekstiiliteollisuuden osastolla (=TT) puhumassa neuleista ja varmasti tapani mukaisesti selittämässä "puutaheinää" .
Tulkaa ihmeessä käymään, olisi hauska tavata!

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?