torstaina, lokakuuta 19, 2006

 

Lempimuusiikkisi?

Kuvan nalle ja sen söpöt neulevaatteet ovat muistona aikoja sitten ilmestyneestä Modan joulunumerosta (ehkä silloin Novita?). Neuleet on tehty tosi taitavasti. Selässä on vielä hauska reppu.

Helsingin Sanomissa 19.10.2006 C 1 sivulla on mielenkiintoinen juttu lempimusiikista ja siitä miten se paljastaa elämäntyylimme?! Englantilaisen musiikkipsykologian tutkijan Adrian Northin tutkimuksessa löytyi tosiaankin yhteyksiä musiikkimaun ja elämäntavan väliltä. Jos lehti on hollilla niin lukekaa tämä Pirkko Kotirinnan kirjoittama juttu.

Tutkimus kertoo, että "Vakaan parisuhteen lisäksi kantri-ihmiset ovat koirien ystäviä, harrastavat käsitöitä ja tykkäävät tehdä puutarhahommia".

Olemme katrimusiikin ystäviä?

Osoitteessa www.musicaltastetest.com voit osallistua vastaavanlaiseen uuteen tutkimukseen.

Musiikin vaikutus ihmiseen on uskomattoman suuri. Nythän on paljon ollut juttua kaupoissa soitettavasta taustamusiikista. Meitä ihmisiä joko houkutellaan, torjutaan tai rauhoitellaan eri musiikkityyleillä. Selkeänä esimerkkinä siitä on kun Roomassa kävelykadun varrella olevan vaatekaupan jytä pursui ulos niin voimalla ettei sisälle voinut edes ajatella menevänsä. Olin arvatenkin ja tietenkin väärä asiakas siihen liikkeeseen. Kauppiaat tietävät, että rauhallinen taustamusiikki aikuisille suunnatussa kaupassa saa asiakkaan viipyilemään ja ostaminen on silloin todennäköisempää. Mutta eivät kaikki, ei varsinkaan musiikkialan ihmiset, pidä tästä joka paikasta pursuavasta melusaasteesta.
Tällä tavalla meitä ihmispoloisia ohjaillaan musiikilla, enimmäkseen tiedostamattamme sitä .
Aika jännää, mutta totta!

North summaa artikkelin lopussa:
"Musiikin voima on valtava, koska se vaikuttaa sekä tunteisiin että ajatteluun".

Comments:
Harrastan kyllä käsitöitä ja tykkään puutarhasta, mutta en kantrista (ja kissoista enemmän kuin koirista. Musiikkimakuni on....laaja ja aika erikoinen. Maria Kalaniemestä Jamie Cullumin ja Maaritin kautta oopperaan.
 
Minulla on vakaa parisuhde ja harrastan käsitöitä, mutta en pidä kantrimusiikista lainkaan, olen kissaihminen ja puutarha saa rehottaa luonnontilassa, vaikka sen antimista pidänkin.
 
Terve,

Vielä yksi kommentti haarukkapitsitekniikasta, kun luin edelliset kommentit vasta nyt...

Olis se kyllä aika tylsää, jos suunnittelijana/kutojana tietäisi jo kaikesta kaiken - ei olisi enää mitään uutta opittavaa! Ja vieläkin tylsempää olisi, jos ei uskaltaisi/kehtaisi edes kysyä ;) (Yleensä aina joku tietää aiheesta jotain tai ainakin pystyy vinkkaamaan linkin oikeille sivuille.)

Elina
 
villasukka moi,
ollaan kyllä aika samanlaisia. Jotkut kantrikappaleet voi tietenkin sykäyttää, mutta tyypilliset jenkkiversiot tuntuvat vierailta. J.Karjalaiselta on tullut uusi kantrityyppinen levy, siitä voisin tykätä?!
 
lankakomero moi.
tässä sen huomaa, ettei tutkimuksia pidä lukea kuin raamattua. Eläköön yksilöllisyys!
Olen myös enemmän kissaihminen, vaikka koira meillä muinoin olikin.
 
anonymous moi,
juu en todellakaan ole kaikkiosaapa, mutta innokas opettelemaan. Kokeilin just salomoninsolmua. Vaikka Menitasta sain siihen ohjeen, niin vähän piti miettiä sitä solmukohtaa missä venytetty silmukka "sidotaan kiinni". Jossakin muussa ohjeessa tais olla himppu ymmärrettävämmin selostettu. Tai korvien välistähän se ymmärrys on kiinni.
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?