torstaina, lokakuuta 12, 2006

 

jeps,jeps

Löysin tämän makeen puserokuvan, jonka tekotekniikkaa en kyllä tiedä. Olisikohan jonkun puikoista poikkeavan apuvälineen kanssa tehty? tai onkohan se kuitenkin poikittain neulottu...? Onko jollekin blogilaiselle tutun näköistä väkerrystä?


Asiasta edelliseen, jesses sentään ja sorgen tietämättömyyteni! Apupupu auttaa, ja on näemmä auttanut jo pitkään... sitähän te blogilaiset olette tehneet jo kesästä lähtien. Myös Modassa on ihana kuva pupusta, kuvattuna oletettavasti Anu Harkin söpön lapsen sylissä . Langan koostumuksesta näyttää olevan keskustelua, ollakko se villaa vai sekoitetta? Miksiköhän laatu on rajattu villaan, sopisihan puuvillakin apupupuun. Ehkä se likaantuu herkemmin, ja on vaikeampi pestä? Joka tapuksessa kaikki puput tulevat hyvään tarkoitukseen, sehän on se pääasia.

Olen seurannut eri keskustelusivuja ja välillä ihmetellyt joidenkin kirjoittajien adrenaliinin määrää. Tulee mieleen, että onkohan ihmisten helpompi sanoa suorat sanat anonyymisti ruudusta ruutuun, kuin silmästä silmään. Tai onko se vain tämän ajan ilmiö? Ehkä se on parempi näin ja säästää ne hyvät fiilikset läheisille. Mene ja tiedä?
Pitää kriittisiäkin mielipiteitä olla, mutta toivoisi niitä lataaville hieman sitä ihka omaa itsekritiikkiä.

Tämä mahdollisuus keskustella netissä itselle ja kanssaihmisille tärkeistä asioista on positiivinen ja tärkeä ajan ilmiö.
Miten homma mahtoikaan toimia ennen nettiä? Minne se ihmisten tieto ja ajatusten vaihto oikein valui silloin? Hoituiko se jollakin muulla tavalla... vai onko ihmisten aktiviteetti lisääntynyt tekniikan kehityksen myötä?

Yes!!
Saan huomenna hypisteltäväkseni uusia kevät/kesä lankoja ja värejä. Hauska aloittaa vuoden 2007 ekaa Modaa ja uusien mallien suunnittelua.

Näissä merkeissä palataan astialle!


Comments:
kyllä haarukkapitsi pitäisi olla tuttu neulesuunnittelijallekin...
 
Ja jos ei ole, uusi Novita opettaa tekotavan. T. Elina
 
Juu, haarukkapitsiähän se. Päivän kuuma sana. :)
 
Apupupuihin saa käyttää myös mm. Novita nallea/7 veljestä eli lievästi sekoitelankoja.

"Hei,
Olen pahoillani, että asiasta on ollut sekaannusta. Vaikka Anu Harkki kirjassaan suosittelee Apupupun materiaaliksi 100 % villalankaa, voi pupun tehdä myös esim. Seitsemän veljestä -langasta. Kyseessä on kuitenkin laadukas lanka ja villaakin kuitenkin 75 %. Tämä on sekä Punaisen Ristin että Anu Harkin kanta asiaan.
Ystävällisin terveisin

Outi Sanmark
sihteeri, viestintä
Suomen Punainen Risti
outi.sanmark@redcross.fi"
 
Näyttää olevan haarukkavirkkausta, raidat on yhdistetty ihan perinteisellä tavalla virkatuilla ketjuilla.
Vastaavan kaltaisia ohjeita ponchoihin löytyy esim. netistä. Täältä löytyy linkkejä haarukkavirkkaukseen
http://www.ihanitse.com/web/?Linkit:Virkkaus
 
moi sarkkis,
ei muuten ole haarukkapitsi tuttu tekniikka minulle, en ole sitä tehnyt tai ei ole haarukkaa tullut vastaan. Huomasin tänään Novitassa tekotavan, eli tulipahan valittua varastoistani ajankohatinen neulekuva!
Täytyy kokeilla!
 
anonymous said,
jeps, huomasin saman. Ei varmaan sekään ole uusi keksintö, mutta eipähän ole tullut kokeiltua.
 
maani moi,
näyttää todella olevan päivän kuuma sana. Oletko itse haarukoinut sitä? Onko se helppoa vai vaikeaa?
 
mustikka hei,
hyvä kun vielä selvensit asiaa. Villaahan sekoitelangoissa on yleensä voittopuoleisesti, joten eiköhän laatukriteerit tule täytettyä.
 
moi anonymous 2,
kiitos tiedosta ja vinkeistä. Tässä sen huomaa, ettei kaikkea tiedä.
 
Hei Lea!
Miesten neuleohjeita on nykyään mukavasti lehdissä mutta olisiko mahdollista tehdä myös ison koon ohjetta eli xxxl ohjetta esim Nalle ja 7v vahvuisille langoille? Minun mieheni kun ei mahdu noihin xxl kokoihin.
 
Hei Lea! Kysyit tuosta haarukkapitsin tekemisestä. Olen itse opetellut vastikään sen tekniikan. Kunhan itse idean oppii, ei se ole vaikeaa. Niin tyhmältä kuin se saattaakin kuulostaa, itselläni opettelu tökkäsi aluksi siihen kuinka virkkuukoukun saa vinksautettua nätisti haarukan toiselle puolelle. Sitten kun tekniikan osaava henkilö näytti kuinka homma toimii, ei se tuntunut lainkaan vaikealta! Uudessa Novita-lehdessä on aivan ihania malleja toteutettuna juuri haarukkapitsillä. Otahan ihmeessä haarukka kauniiseen käteesi ja opettele ihana tekniikka, suosittelen lämpimästi! :)
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?