torstaina, kesäkuuta 29, 2006

 

pikkuryijy

Onko teille tuttu ilmiö, kun pitäisi tehdä jotakin vähän tylsempää, niin aloittaakin tekemään aivan muuta. Siirtää tylsää tekemistä askeleen verran tuonnemaksi. Nyt näin pääsi käymään minulle, sillä pitäis tässä tehdä kaikkea muuta kuin kirjoitella. Kerkeehän sitä vielä... niinhän se menee!

Halusin vain näyttää viime kesänä tekemäni miniryijyn. Se oli mitä parasta kesäkäsityötä, nopeaa ja pientä. Ryijypakettia myy Suomen Käsityönystävät. Paketissa on kaikki siihen tarvittavat tykötarpeet, paitsi sakset. En muista milloin olen viimeksi ommellut ryijyä, tosi kauan aikaa sitten. Alkukömpelyyden ja virheiden jälkeen sen tekeminen oli ihan hauskaa. Varmaan Modassakin on joskus ollut myynnissä näitä.
Onko malli tuttu?
Taitava varmaankin pystyy ompelemaan tämmöisen ihan omasta päästä ja nurkkiin kertyneistä jämälangoista!
Siitä vaan kokeilemaan!

Comments:
Hauskoja ovat sinun virkkauksesi. Juuri katselin 70 luvun virkkauskirjaa ja pyyheliinan pitsejä, joissa oli spriraalia, mietin mihin muuhun sitä voisi käyttää. Voi kunpa omakin jämälanka kori olisi joskus noin kauniissa järjestyksessä.
Kesäterveisin seijap
 
Ihastelin juuri Kaustisen musiikkijuhlien Taitoshopissa olevia pieniä (n. 20 x 20) ryijyjä, jotka oli tehty ohuesta paperinarusta ja pellavalangasta. Ohuesta paperinarusta oli myös neulottu ja virkattu paneeliverho ja lampunvarjostimia. Tuotteet olivat muistaakseni Pirkanmaan käsityön (jotain sinne päin) omia ja he olivat siellä opastamassa paikan päällä.
 
On tuttu malli, itsellä on sama malli keskeneräisten joukossa (tainnut olla siellä jo 3 vuotta ;) Kai se pitäis jaksaa tehdä loppuun, ei puuttuisi kuin ehkä neljännes. Värit olen vaihtanut sini-lila-puna-sävyisiin
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?