perjantaina, kesäkuuta 16, 2006

 

Ilottelua!

Selasin kuviani enkä löytänyt etsimääni. Ehkä olen sen tallentanut jollekin kiekolle tai sitten mapitukseni ovat vain niin sotkuisia etten sitä löytänyt.
Onko teillä tietokoneessa kaikki asiat hienosti järjestyksessä? Tai älkää kertoko, sillä ne kuitenkin ovat.
Minusta silmien edessä olevaa hyllyä on helpompi ja ennen kaikkea vaivattomampi pitää järjestyksessä kun koneeni kansioita, jotka ovat mikä minkin otsikon alla. No, omaa saamattomuuttanihan se vaan on. Ehkä sitten joskus ne järjestän!

Löysin tämän kuvan ja ajattelin näyttää sen teille.
Täydensin opintojani vuonna 2003-2005 Taideteollisessa Korkeakoulussa taiteen maisterin koulutusohjelmassa. Kuvan neuleet ovat osa suunnittelemastani mallistokokonaisuudesta, jonka tein silloin japanilaisen Midori Tsunoin kanssa. Hänen suunnittelemiinsa neuloksiin tein omat värit ja Midori toteutti neulokset. Vasemman pallokuosin pohjana on pesussa huopaantuva villaneulos, jonka päälle painetut kuviot eivät kuitenkaan huopaannu. Siis ovela tekniikka!
Oikealla oleva monivärinen neulos on 2-väri jacquardia, jonka päälle on myös painettu palloja, mutta niistä taas väri häipyy. Leikkasin ja osaksi myös ompelin vaatteet. Vaikeimmissa yksityiskohdissa sain apua koulun ompeluosastolta. Kiitos vaan sinne! Kuvan keskimmäinen jakku, joka ei kuvassa kylläkään paljon näy, on neulottu yhdistämällä paksua mustaa ja ohutta kirjavaa lankaa. Oikealla oleva yläosa on myös neulottu yhdistäen tällä kertaa kolmea erilaista lankaa. Tämä kuvassa oleva kokonaisuus oli esillä viime vuoden elokuussa Mikkelin Kenkäveron "neulo nyt!" näyttelyssä.
Oli aika vapauttavaa suunnitella tätä koulutyötä. Enemmänkin olisi vielä voinut irrotella, mutta hyvä näinkin!

Hyvät käsityön ystävät, nauttikaa ja muistakaa irrotella!

Comments:
Minusta taas tietokoneelta löytää kaiken niin paljon helpommin ja nopeammin kuin mappeja ja kansioita selaamalla. Windowsin Haku-toimintoa kannattaa käyttää. Jos muistat vain osankin tiedostonnimestä, voit sekunneissa löytää sen koneeltasi. Voit myös hakea päivämäärän, tiedostopäätteen ym. perusteella.
 
lankakomero moi,
oikeassahan sinä olet hyllyjen suhteen. Minun täytyy vaan joskus ottaa itseäni niskasta kiinni ja arkistoida oikein ajatuksella, niin hakeminenkin onnistuu paremmin. Muistan kun jollakin kurssilla sanottiin, että kannattaa heti rakentaa kunnon arkistointisysteemi. Kyllä sen nyt tajuan!
 
Kivoja malleja. Olisi kiva jos suunnittelisit Modaan varsinkin keskimmäisen takin tapaisia vaatteita.

Riitta
 
Kyllä oikeat mapit on helpompi pitää järjestyksessä kuin virtuaaliset! Kai siksi, että mulla taitaa olla näkömuisti, ja tietokoneen kansiot on enempi sanamuistin varassa. Ja siksi toiseksi, minun mielestä kaiken voi arkistoida ainakin kahden jossei kolmenkin nimikkeen alle.
lankakomero hei, sun pitäsikin tulla panemaan mun internetin kirjanmerkit järjestykseen!
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?