perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

 

Mucha fani


Unohdin kertoa teille ihanasta näyttelystä, joka inspiroi ja antoi minulle vaikutteita yllä mainitsemieni luonnosten piirtämiseen.
Olen varma, että myös teille näyttely antaisi neulomiseen ideoita ja inspiraatiota.
Ainakin se antaa mahtavia elämyksiä.
Jos on käyntiä pääkaupunkiseudulla tai muuten taiteesta kiinnostunut suosittelen lämpimästi käyntiä taiteilija Alphonso Muchan (1860-1939) näyttelyssä, joka on Helsingissä 3.3.-28.5.2006, Amos Andersonin taidemuseossa, auki ma-pe 10-18, ke 10-20, la-su 11-17, Yrjökatu 27, lähellä uutta Kampin liikekeskusta.

Näyttelyssä on esillä mm. art nouveau-tyylisiä mainosjulisteita legendaarisen näyttelijätär Sarah Bernhardin esityksistä. Mucha olikin mainoskuvan uranuurtaja "viekottelevilla julisteillaan", niinkuin esitteessä sanotaan. Yllä olevassa kuvassa on osa näyttelyjulisteesta, menkää katsomaan loput.

Näette sitä todella hyvää piirtämistaitoa, oikein läkähtymiseen asti!

Comments:
Mucha on yksi minunkin suosikeistani! Prahassa joka paikka tosin TURSUAA Muchaa, joten kivempi tykätä siitä täällä, kun se ei ole niin kaupallinen.
 
viiniä ja villasukkien Mielitty kertoi myös näyttelystä, se jäi jo silloin kaivertamaan. kadehdin aina ihmisiä jotka osaavat piirtää, ite kun en osaa kuin tikku-ukon ja senkin tunnistamisessa on vaikeuksia. eikun ihan tosissaan; mun mielestä pitäis kannustaa semmosia ihmisiä, jotka osaavat piirtää mutta jostain syystä eivät sitten kuitenkaan piirrä.
 
hei routa,
ei tekemisessä tarvi aina olla "mestaritasoa". Senkun piirrät vaan rohkeasti. Se on pääasia, että sulle itselles voi tulla siitä joskus hyvä fiilis. Vaikeinta piitämisessä on nähdä, mitä se oma kynä oikein piirtää. Kokeile vielä tikku-ukkoa, yhden kerran ja vielä toisenkin... tsemppiä!
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?