perjantaina, huhtikuuta 21, 2006

 

Arjen aika


Pääsiäisen mämmit ja suklaamunat ovat jo aikoja sitten syöty ja arki jyrää päälle.

Tätä tekstiä elävöittää Pariisin matkalta Voltairen (s. 1694, k.1778) patsaasta otettu kuva. Historian kertauksena (ainakin minulle!) hän oli aikansa merkittävä kirjailija, runoilija ja toisinajattelija. Hän oli useasti sukset ristissä maanmiestensä ja vähän muidenkin kanssa. Hänen synnyinmaansa Ranska arvosti lopulta häntä ja patsas on turistien ihailatavana Pariisin Pantheonissa, missä on hänen ja muidenkin henkevien merkkihenkilöiden hautoja.
Onneksi Pariisin messu/ideamatkalla jää kotilentoa odotellessa sopivasti aikaa vähän kulttuurillekkin.

Elämäni on nyt käsityötäyteistä!
Moda 4/06 ja 5/06 mallit on päätetty. Virkattujen mallien ohjeluonnosten teko on kiireessä hermoja raastavan hidasta, sillä kuviot ja muodot on kokeiltava käytännössä. Olenkin varmaan kokeiluissani virkannut jo koko vaatteen määrän. Onneksi työni on helppo kantaa mukana ja se sujuu kotona huomaamattaan ja muita häiritsemättä TV:tä katsellessa ( tai paremminkin kuunnellessa). Olen tämmöinen liikkuva koelaboratorio. Pidän tosi paljon virkkaamisesta, mutta neulotut mallit ovat minulle jotenkin tutumpia ja helpompia, tai sitten vaan teen niihin yksinkertaisempia malleja? Blogeissanne näen tosi vaikeita neulottuja pitsikuvioita, joten tiedän että haastetta löytyy myös siltä puolelta.
Joitakin neulottuja malleja (=paksusta langasta) toteutan "ihan ite", joten hyvä vaan mitä enemmän tv:stä tulee huonoa ohjelmaa.
Minun käsityötekemiseni ovat nyt siis tämmöistä hyötytekemistä, niinkuin muidenkin mallineuleiden tekijöiden.
Se ei kuitenkaan estä nauttimasta!

Comments:
"mutta neulotut mallit ovat minulle jotenkin tutumpia ja helpompia, tai sitten vaan teen niihin yksinkertaisempia malleja"

Kunhan et liian yksinkertaisia tee, joko juju pitää olla ettei innostus lopahda!
 
hei juuli,
Ei ole aikaakaan, kun mallisuunnittelussa vannottiin helppouden ja yksinkertaisuuden nimeen. Se suunta palveli aloittelijoita ja unohti
taiturit. Toivottavasti se toi lisää neulojia. Malleja miettiessäni yritän saada aina mukaan jonkun jujun. Se voi mielestäni olla myös väri tai neuleen muoto. Lanka vaikuttaa paljon mallisuunnitteluun. Jo valmiiksi "häslään" lankaan ei kannata uhrata näyttävää ja haastavaa neulostekniikkaa. Sileät langat melkein taas huutavat niitä. Se on minulle mieluinen haaste ja innostuksen lähde.
Muistan kommentisi!
 
Mulle simppeli malli on paras. Kun vaan tietää missä tehdään kavennukset, montako silmukkaa kavennetaan ja montako kertaa kavennus tehdään, kaikki sujuu hyvin. Tosin sittenkin usein sävellän vähän omiani...nytkin olisi haaveissa 2 neuletta itselle...mutta ei vaan saa aikaiseksi.
 
moi mysteryknitter,
tässä sen huomaa, että yks tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Hyvä kun sävellät omias, niin työt ei jää ainakaan uskalluksen takia kesken. Neuletyöthän ovat aina tekijänsä näköisiä, niin kuin pitääkin olla. Kyllä ne haaveet vielä puikoille tulee, sit kun oikein innostut. Odottele vaan rauhassa "inspiraatiota".
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?