perjantaina, helmikuuta 24, 2006

 

Pikkulämpimiä


Virkatut ja neulotut huivit ovat edelleen huippusuosittuja!
Kaupoissa niitä näkyy vaikka minkämoisia, ja tulee näkymään jatkossakin, sillä asusteet kuuluvat osana vaatemallistoja. Käsityömaailma on mukana tässä huumassa ja antaa mahdollisuuden toteuttaa itse hittiasusteensa. Blogeissa myös huomaa huivien suuren suosion. Yleispätevällä huivi sanalla tarkoitan asustetta joka voi olla minkä muotoinen tai kokoinen tahansa esim. pitkä, kapea, leveä, kolmio tai neliö. Huivi on helppo asuste jolla voi halvalla ja helposti piristää perusvaatetustaan. Minulla hyllyt notkuvat kaikensorttisia huiveja, joten taidan olla vähän huivifriikki.
Tämän pinkin Kitten Mohairista tehdyn kolmiohuivin tein kokeilumielessä, kun näin jossakin kaupassa kivan virkkausmallin. Joskus kokeilut tuottavat suoraa tulosta tai sitten niistä kehittyy ihan omia virityksiä. Joku voi ajatella, ettei "ruutia kannata uudelleen keksiä", mutta mielestäni omien neule- ja virkkausmallien kokeileminen on hauskaa. Aloitin huivin tekemisen pitkästä sivusta (=kuvassa yläreuna) ja virkkasin yhden kuviokerran. Lanka hupeni tai laiskuus iski, joten jatkoin vain keskiosan virkkaamista. Malli osoittautuikin hyväksi, sillä kapeat sivuosat on helpompi pyöräyttää niskan takaa ja solmia edestä. Perinteiset hapsut korvasin virkatuilla "lenkkihapsuilla". Höyrytyksen yhteydessä kippurat lenkit sai kauniisti ojennukseen.
Teillä on taitoa, joten kokeilkaa rohkeasti ja kokekaa hetki Pelle Pelottomana!

Comments:
Kiva huivi, koriste piristää. On niin paljon pelkkiä reikäjuttuja.
Modan 1/06 mallin 34 tossujen päälikavennukset ovat tuottaneet päänvaivaa; puikolla on 1 s ja kuitenkin käsketään kaventaa jne. No, tämä ei nyt ole sinun ongelma mutta laitoin tähän tiedoksi, että ei tulis vastaisuudessa tuollaisia ns. kummallisia ohjeita.
 
hei Kristiina
Hyvä, kun kerroit ohjeessa olleesta virheestä. Irja Mäkinen on kääntänyt ohjeen ja on varmaankin saanut paljon soittoja. Harmin paikka!
Vauvan neulesetti on minunkin mielestä TOSI ihana ja se ollut monen lukijan suosikki!
 
Siis aivan mahdottoman ihana huovi.
 
Beautiful work!
 
mita olin etsimassa, kiitos
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?