maanantaina, helmikuuta 13, 2006

 

Kevättä keskellä talvea

Suunnittelijan homma on vähän kaksjakoista, mutta ei kuitenkaan ihan skitsofreenista.
Nyt kun ulkona sataa lunta niin minä suunnittelen kesäneuleita. Samalla tavalla kuluttajankin
ajatukset ohjataan kesään, sillä kaupathan ovat jo täynnä uusia kesävaatteita.
Onneksi lomareissuni keskelle kesää auttoi orjentoitumaan oikeaan sesonkiin.
Kaikesta tästä johtuen Lean lokissa esittämiäni talvisia neuleasusteita ei ole esillä MODAssa.
Kesällä kun taas suunnitellaan syksyn neuleita on uudet ideat jo mielessä.
Monelle muotilehdelle väärä vuodenaika tulee kalliiksi, sillä kesän vaatteita on luonnollisesti
parempi kuvata kesässä, joten kuvausmatkat ovat toimituksen arkipäivää.

Ideoita MODAn kesäneuleisiin tarttuu hihaan elävästä elämästä, lehdistä, elokuvista, ilmiöistä, kaikesta siitä mistä trendiennusteita kasaavat yrityksetkin materiaalinsa koostavat. Suunnittelijan silmät ja mieli ovat viritetty jatkuvalle vastaanottavalle asemalle. Ympäristö, muukin kun muotiympyrät, on tärkeä virikkeiden antaja. Työmatkat muotimessuille ja muodin meccoihin antavat uusia ideoita ja avartavat mieltä. Tiedon tulvasta pusertuu aikanaan lopulliset suomalaiselle tarkoitetut MODAn neuleet.

Mitä mieltä olette, pitäisikö mallien suhteen pistää jäitä hattuun vai antaa palaa vaan?

Lean lokissa tulen jatkossakin näyttämään maailmalta otettuja kuvia, jotka liittyvät muotiin ja neuleisiin.
Siis näissä merkeissä, näkemisiin!

Comments:
Mielestäni pitäisi antaa palaa. Liiallinen varovaisuus on ominaista suomalaiselle neulesuunnittelulle mikä on jo monet saanut kääntämään katseensa ulkomaisten neulelehtien suuntaan. Kotimaiset koetaan yksinkertaisesti tylsiksi kun niissä tuntuu olevan aina samoja malleja. Otetaan nyt esimerkiksi verkkoponcho jota on tarjolla niin monessa lehdessä Pirkasta Modaan että välillä ihan ihmetyttää. Ottakaa ihmeessä riskejä, haistakaa uusia tuulia ja ottakaa ne uudet ideat mukaan heti koska muuten on myöhäistä.
 
Antaa palaa vaan! Perusneuleiden ohjeita löytyy kun vähän tonkii arkistoja, mut kun spesiaalimpaa kaipaa, pitää usein lähteä merta edemmäs kalaan.
 
erityisesti toivoisin paljon toppeja monissa eri koissa. paljon isoja ja pieniä kokoja. ja paljon toppeja erityisesti :) suht ohuista langoista.
 
Antaa palaa! MIELIKUVITUSTA! värejä, ei aina vaaleanpunaista, kauniita pitsejä, haastaviakin! Ja joka kropalle jotain - kaikki ei sovi meikäläisen makkaroihin ;)
 
Monipuolisia, kaikenlaisia malleja, monen kokoisille, ikäisille, näköisille, kiitos !
Toivoisin että neuleiden kokosarjoituksessa huomioitaisiin, että L-XL ei ole vain levennetty S, vaan rinnakas (B-D -kuppinen), ehkä harteikas, ehkä hoikkavyöräröinen.
Ei todellakaan "säkki" tai "ilmapallo" mitä nykyinen sarjoitus tuottaa.
 
Jäitä hattuun. Anna palaa -teemasta tulee mieleen erikoisia omituisuuksia, joita kukaan normaali ihminen ei käytä. Kaipaan kauniita, tyylikkäitä, hyvinsuunniteltuja neuleita, jotka eivät kuitenkaan olisi mitäänsanomattomia ja tylsiä. Toki saa myös revitellä ja keksiä uutta, kunhan se tehdään hyvällä maulla ja erikoisuudentavoittelu ei ole siinä itsetarkoitus. :)

Kokonumeroista oli puhetta tuossa yhdessä kommentissa. Toivon, että pienet koot säilytetään edelleen, eikä mennä siihen harhaan, että kaikki ihmiset olisivat nykyään XL-kokoisia. Mieluiten siis jokaisessa mallissa mitoitus pienestä suureen, että ollaan tasapuolisia!

Onko muuten sarjoitus pienestä suureen kovin työläs tehtävä neuleiden ammatilaisille? Itse ainakin ajattelisin niin, mutta ehkä teillä on valmiit "kaavat", mistä mitat vain "taiotaan"? ;-) Olisi kiva, jos valaisisit tätä asiaa jossakin päivityksessäsi!
 
neulojalle terveisiä.
Verkkoponco näyttää olevan suosittu, sitä näkee lapsilla ja aikuisilla ja kaikenmerkkisistä langoista toteutettuna. Sekin malli on lähtöisin maailmalta ja Modankin mallina se nousee vieläkin suosittujen kärkeen. Tästä voisi vääntää, että toisto on opintojen äiti.
 
neuloja uskaltaa olla edelleenkin sitä mieltä että verkkoponcho on menneen talven lumia mutta itsepähän tiedätte. Suosittelen lukemaan blogeissa käytyjä keskusteluja aina kun uusi Moda ilmestyy, siitä saisit parhaan käsityksen siitä mitä neulojat kaipaavat ja mitä mieltä Modan tarjonnasta ollaan. Ammattilaiset ovat usein sitä mieltä että he ovat oikeassa vaikka mitä sanottaisiin, kuurous kritiikille on yleistä. On niin helppoa kuvitella että kyllä muodin ammattilainen tietää mitä kohderyhmä kaipaa mutta ei se aina näin ole. Ei kannata hermostua kritiikistä vaan joskus kannattaa ottaa myös opikseen. Edelleen, lue blogeja, google.com sivustolla on blgihaku, sieltä saa hakemalla kaikki Modaa käsittelevät blogikirjoitukset.
 
villasukalle terveisiä.
Mainitsit värit. Kun suunnitellaan kevään malleja niin lähtökohtana on, että käytetään kevään uutuusvärejä. Esim. jos vaalean-punainen on jokaisella uutuutena niin sitä pyritään käyttämään. Kaikki eivät todellakaan tykkää siitä, joten reippaasti vaan mallin väriä vaihtamaan.
 
Merille terveisiä.
Sinun toiveesi on Modan lukijaprofiilin tapainen. Kaikkille ja kaikenlaista, vauvasta aikuiselle, huomioituna ajankohtaisuus ja muodikkuus. Sarjoitus on vaikeaa, sillä olemme niin erilailla erikokoisia. Kerron Irja Mäkiselle terveisesi.
 
neulojalle kiitos kommenteista.
Verkkoponcho ei todellakaan ole uusi hitti vaan jatkuva hitti!Täytyykin heti alkuun oikaista, että tämä ammattilainen ei todellakaan tee työtään kaikkitietävänä ja loukkaantuvana kuurona. Kaikki suunnittelutyö, neulesuunnittelukin ovat tavallaan ennustamista, hyödyntäen kerättyjä tietoja "muodista" ja lehden lukijoiden toiveista ja kritiikistä. Modan toimitus vuorostaan valikoi luonnoksistani mallit, jotka sitten toteutetaan. Minulle "neuloja" on etusijalla, ensimmäisenä. Heitä on monenlaisia ja kaikilla on omat toiveensa, joten aina ei kaikkia voi tyydyttää.
 
Ihan ehdottomasti pitää toivoa revittelyä - ei sellaista säihkyvälkejouluvalo-tyylistä, vaan sitä, että neuleissa olisi hauskoja yksityiskohtia paljon neuloneidenkin toteutettavaksi. Sitä, että on oivallettu jotain pientä uutta vaikka vanhaankin ja se olisi sitten kiva neuloa. Ja myös sitä, että välillä olisi myös kivoja ja monipuolisia asusteita, muitakin kuin niitä ikuisia ainaoikein huiveja, esimerkiksi vaikka pitsisukkia kesällä jne.
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?